Dordrecht

Dordrecht bijzonder dichtbij

Wie niet uit Dordrecht komt, kent de stad voornamelijk door de mooie historische binnenstad. Wie beter bekend is in Dordrecht, weet dat er veel meer is dan dat. Van het Wantijpark met uitkijk op de kleine haven en de villastraten met namen van het getij, tot aan de grenzen van Dordt die Dubbeldam genoemd worden. Ook worden oude stadswijken zoals Oud Krispijn, Land van Valk en de wijken langs de Merwedestraat opgeknapt en krijgen een geheel nieuwe charme. Kortom; Dordt is en Dordt wordt….

Een fijne woonplek

Ook de échte stadswijk Wielwijk ondergaat een transformatie. De gemeente heeft afgelopen jaren flink aandacht besteed aan het opknappen van de wijk, door het plaatsen van nieuwe openbare perken en het verbeteren van openbare wegen en stoepjes. Met de transformatie van de Maarten Harpertz Trompweg naar een autovrij park, wordt het Wielwijkpark verder de wijk ingetrokken. Een groene en autovrije woonbuurt gelegen aan het centrum van de wijk.

Wielwijkpark

Een grote groene ‘stempel’ wordt op de wijk gedrukt door het Wielwijkpark, dat zich middenin de wijk bevindt. Een plek om een ommetje te lopen, de hond uit te laten of een gezonde work-out te doen. Door de aanleg van Tromppark, wordt deze fijne buitenplaats verlengd. Dat betekent een verlengd hardlooprondje, meer gras om met je yogamat neer te strijken of je bootcamp circuit uit te stippelen, meer ruimte om een picknick te organiseren op mooie dagen of gewoon in alle rust een boek te lezen op een parkbankje.