Tromppark

Waar nu de Maarten Harpertz Trompweg loopt, bloeit straks een levendig park. Een park waarin de huidige bomen deels behouden blijven en aangevuld worden tot een groen park waar natuur, sport, spel en waterbuffers de ruimte krijgen.

Het Tromppark omvat het stuk van de Maarten Harpertz Trompweg tussen de Witte de Withstraat en de Van Kinsbergenstraat. Deze strook vormt de verlenging van het Wielwijkpark en daarmee de groene voortuin voor de woningen in Tromppark. Op welke manier het park exact ingericht wordt, is nog niet vastgesteld. Het idee is om een gedeelte waterrijk in te richten, met ook begroeiing die zich daar prettig voelt. Voor het andere gedeelte is een parkrijke invulling bedacht, met daarin ook speel- en sportplaatsen. De gemeente Dordrecht heeft in de inrichting van al dit groen een leidende rol.

Natuurlijk watersysteem

Het afvoeren van het overtollig hemelwater wordt in de inrichting van Tromppark op eigentijdse stijl meegenomen. Het hemelwater wordt vanaf de woningen afgevoerd naar de groene middenstrook, waar een bovengrondse waterbuffer wordt gecreëerd. Een effectieve manier om wateroverlast te voorkomen en het overtollig water weer terug aan de natuur te geven.

Aanbod in twee fasen

De 72 woningen in Tromppark worden in twee fases in verkoop gebracht. Het aanbod per fase bestaat uit de Serrewoningen én de Verandawoningen. Hierdoor heb je altijd de keuze tussen een zonnige serre óf een grote veranda als voortuin. Ook zijn een aantal bijzondere hoekwoningen beschikbaar.

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
Ontvang relevante updates over het project Tromppark.

Waarom aanmelden?

  • Altijd op de hoogte van recente ontwikkelingen en events
  • Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning 

Wil je precies weten hoe wij met je gegevens omgaan?
Dat lees je in ons privacy statement.